Kennis Gebaseerd Werken

 

 

 

Navigatiekoppelingen overslaan
Kennis Gebaseerd Werken
Geschiedenis
Inhoud
Auteurs
Bestellen
Contact

Auteurs

André Le Cat

André Le Cat is meer dan 30 jaar werkzaam in het bankwezen. Hij heeft een  achtergrond in de IT, maar zijn kracht ligt meer bij het zoeken naar wegen om werkbare innovaties te promoten waardoor bedrijven beter functioneren. In dat kader is hij in 2002 in aanraking gekomen met Kennis Gebaseerd Werken. De uitspraak die hij daarbij introduceerde is: “Met deze methode is de sky the limit”. Die maatschappijbrede toepasbaarheid van KGW heeft hij in 2002 al onderkend. Het is hem gelukt KGW te initiëren binnen de bank. In dat kader is hij in aanraking gekomen met Professor Nijssen. De unieke combinatie van praktijk en wetenschap was gelegd. Zij besloten om samen te publiceren. “Maar hier blijft het niet bij” is de stelling van André. Zijn zoektocht naar en interesse in werkbare innovaties zal hij altijd blijven voortzetten.

AndreLeCat

Sjir Nijssen

SjirNijssen

Professor Nijssen is alom bekend als een van de grondleggers van business modeling en informatieanalyse gebaseerd op natuurlijke taal. Momenteel is hij CTO van PNA Group. Hij is de bedenker van wat nu (via NIAM, UI en UK) CogNIAM heet, een onderdeel van de SBVR standaard van de OMG (Object Management Group). CogNIAM is de methode die processen, data/informatie, semantiek en business rules volledig integreert middels de standaarden BPMN en SBVR van de OMG, wat leidt tot duurzame kennisborging. Onder zijn publicaties mag Sjir Nijssen meer dan vijftig artikelen en zeven boeken rekenen. Al 35 jaar is zijn voornaamste doel methoden te ontwikkelen om kennis helder vast te leggen en over te dragen. Deze kennis, wanneer op een juiste manier vastgelegd, kan op een consistente en productieve manier op allerlei gebieden toegepast worden.

CogNIAM doelt op een effectieve betrokkenheid van gebruikers en klanten (en hun impliciete kennis) bij het modelleer- en ontwerpproces. Deze betrokkenheid kan gerealiseerd worden door een kleine deelverzameling van de natuurlijke taal te gebruiken als communicatiemiddel en voor het vaststellen van de bedrijfsregels en specificaties van informatiesystemen. Het gebruik van de natuurlijke taal en de CogNIAM methodologie resulteren in begrijpelijkheid en een ondubbelzinnige communicatie tussen betrokkenen. Dit is de basis voor het succes van PNA en CogNIAM. De dochterondernemingen van PNA Group hebben deze methode allemaal succesvol toegepast binnen hun werkgebied.